Cancer

Ozonoterapia in oncologia complementara

Scopul terapiei cu ozon medical in cazul pacientilor care sufera de o forma de cancer este, in primul rand, de a le creste toleranta la chimioterapie si iradiere, precum si de a spori capacitatea corpului lor de a se regenera dupa interventiile chirurgicale. In tari precum Turcia, Cuba, Brazilia, Germani, Spania sau Italia , ozonoterapia se foloseste de zeci de ani in oncologie, chiar daca companiile producatoare de medicamente clasice nu au finantat inca studii clinice propriu zise (dat fiind costul acestora, doar companiile sus mentionate isi permit sa realizeze cercetari de o asemenea anvergura).

Terapia

Ceea ce ar trebui sa stie si pacientii oncologici, dar si medicii de specialitate, este ca terapia cu ozon nu incurajeaza pacientii sa renunte la terapia clasica, ci le permite acestor, prin scaderea efectelor secundare si intarirea propriului organism, sa o urmeze si sa obtina efecte mai bune decat daca ar fi urmat-o exclusiv.
Planul de tratament cu ozon, in cazul pacientilor oncologici, se intinde pe mai multe luni si include administrarea sistemica de ozon prin insuflatii rectale si/sau autohemoterapie majora. Astfel, sunt necesare pana la 20 de sedinte de autohemoterapie si/sau insuflatii rectale, cu o fecventa de 2-3 sedinte/saptamana, care pot fi combinate cu terapie cu Vitamina C intravenos. De asemenea, pentru cresterea imunitatii se vor asocia si sedinte de autohemoterapie minora.
Imbunatatirea procesului de creare a vaselor noi de sange si oxigenarea crescuta a zonelor afectate de cancer, cresterea disponibilitatii oxigenului si imbunatatirea capacitatii antioxidante a sistemului biologic sunt efectele ozonoterapiei benefice pentrru pacientii oncologici.

“Hipoxia favorizează creşterea invazivă tumorală "

Pennacchietti, Michieli, Giordano, Comoglio; Cancer cell 2003, 3:347-361

Ozonul, prin intermediul creşterii oxigenării tumorii, corecteaţă hipoxia: reduce agresivitatea tumorii şi astenia.

Bocci V., J Altern Complementi Med, 2005

Cauze

Este stiut faptul ca, cel putin partial, cancerul si bolile degenerative sunt cauzate de un dezechilibru intre productia de specii reactive de oxigen si sistemul de aparare antioxidant. Degradarea acestuia din urma este vizibila prin exprimarea defectelor genetice, imbatrainirea prematura, cresterea ratei infectiilor cronice. Exista insa o speranta, atata vreme cat degenerarea celulalara nu este extrem de avansata, fiind posibil sa inducem un exces de enzime antioxidante critice, care ar putea regla echilibrul redox şi stopa progresia bolii. Acest lucru se petrece ca urmare a terapiei cu ozon.

Studii si rezultate

Exista studii in-vitro, care arata ca ozonul inhiba cresterea celulelor tumorale, iar hipoxia scade efectele chimioterapiei (Plasswilin L., Pathobiology, 2000). Cum ozonul reduce hipoxia, chimioterapia va avea un efect mai bun! (Clavo B, eCAM, 2004) De asemenea, rezultate imbucuratoare au fost obtinute si pentru pacientii care, din diverse motive, refuza tratamentul clasic, alopat si aleg doar metode naturiste de tratament. Ozonoterapia actioneaza insa pe termen mediu si lung, de aceea noi incurajam urmarea in paralel a tratamentului clasic, astfel incat lupta cu cancerul sa nu fie pierduta inainte ca ozonul sa isi produca efectele benefice!

//]]>